Online echt Spaans leren spreken

Spaans Leren Online

Over mij

Mijn naam is Débora López Rodríguez, ik ben in Madrid geboren uit Sevillaanse ouders en ik heb in veel Spaanse regio’s gewoond zoals Madrid, Andalusië, Catalonië, Galicië, Baskenland, de Balearen en Valencia. Door het reizen kreeg ik een ruimere blik van de verschillende culturen in Spanje. In 1993 verhuisde ik naar Nederland.

Inmiddels woon ik al meer dan 25 jaar in Nederland waar ik mijn passie voor de Spaanse taal en cultuur en mijn talent om kennis over te dragen succesvol heb weten te combineren. Ik ben een ervaren enthousiaste docente Spaans en ik kan me uitmuntend verplaatsen in de behoeftes van mijn cursisten om samen met hen het hele onderwijstraject succesvol te maken.

Voorafgegaan aan mijn jarenlange ervaring als docente Spaans bij verschillende onderwijsinstanties richtte ik in 2009 mijn eigen taalschool in Haarlem op genaamd Español Universal. Het ondernemerschap bleek een nieuwe passie te zijn.

Español Universal is op 19 oktober 2009 door mij opgericht vanuit de overtuiging dat het leren van de Spaanse taal alleen kan slagen als het samen gaat met het eigen maken van de Spaanse cultuur en haar omgangsvormen. 

Op 19 oktober 2019 bestond mijn Spaanse taalschool Español Universal precies 10 jaar. Dat was een moment om dankbaar terug te kijken naar het verleden, om trots te kijken naar het heden en om naar een enerverende toekomst te kijken. Español Universal is groot geworden in Haarlem door juist klein te willen blijven en door trouw te zijn aan haar persoonlijke en creatieve benadering van leren. Ik wil graag mijn dankbaarheid uiten naar al die honderden mensen met wie ik mijn passie voor de Spaanse taal en cultuur heb mogen delen afgelopen 10 jaar Spaanse lessen in Haarlem.

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden in de wereld van de Spaanse taal en cultuur!